Teknoloji

Sony’den Akıllı Araba – SONY Vision S

Teknoloji denince bilgisayarından telefonuna kadar çok sağlam ve kaliteli modeller üreten firmalardan biri olan SONY bu kez de otomobil dünyasına el attı. 2020 tüketici elektroniği fuarında görücüye çıkardığı otomobilin dikkat çeken bir çok özelliği mevcut. Şirket tarafından çok fazla teknik bilgi verilmemesine karşın iç ve dış tarafta bulunan 33 adet sensör, 360° ses teknolojisi ve açık bağlantı teknolojilerini bizlerle paylaşıyor. Dünyada en iyi ve kaliteli sensör üreticilerinde olan SONY otomobildeki sensörler konusunda da çok iddialı bir şekilde karşımıza çıktığını söyleyebiliriz. Üretime geçip geçmeyeceği de merak konusu olan otomobilin eğer üretime geçilirse %100 elektrikli olması beklenen bir diğer özellik.

TOGG’a Benziyor

Gösterge paneli ve orta konsolun tamamen ekranlardan oluşması ve yan aynalar yerine ekranların kullanılması yerli tüketicinin dikkatini çekmeyi başardı.Otomobilin ön ve orta konsolun dijital olmasıyla birlikte birçok kullanıcı otomobilin TOGG’a benzediğiyle ilgili sosyal medyada çokça yer buldu. Şu an için her iki otomobil de prototip aşamasında olduğu için benzerlikleri doğal karşılayabiliriz ki bu tür benzerlikler yakında diğer markaların da bu şekilde bir ön konsola sahip olmasını bekliyoruz.

CES 2020 SONY Vision S

SONY Vision S Konsol Tasarımı

CES 2020 SONY Vision S

TOGG Konsol Tasarımı

Teknolojisini Satacaklar

SONY yetkililerine yakın isimlerden gelen açıklamalara göre SONY bu otomobilde tanıttığı teknolojileri otomobil firmalarına satmayı planlıyor. Sensörler konusunda dev bir firma olan SONY birçok telefona ve birçok üniteye uygun sensörler üretiyor. Görüntüleri anlama teknolojisinde de bayağı bir ileride olan SONY şimdi ise otomobiline yerleştireceği bu sensörlerle rakiplerini geride bırakmak istiyor.

CES 2020’de neredeyse herkesin Playstation 5’i beklemesine karşın SONY hiç beklenmedik bir hareketle kendi otomobilini tanıttı. Kendi ürettiği birçok cihazda çok başarılı oldu. Bunların da başında az önce bahsettiğimiz Playstation geliyor. Diğer firmaların tek rakibi olabilecekken aksi Japon inadı yüzünden cep telefonu sektörünüden XPeria adını silmek zorunda kalmıştı. Umuyoruz ki aynı durum Vision-S için de geçerli olmaz.

Yazı hakkında yorumlarınızı yazabilir ve daha önce yazmış olduğum Türkiye’nin Otomobili – TOGG yazımı okuyabilirsiniz.

Yorum bırak